Pochettino: Kane može u Real, ali pod jednim uslovom

Prokomentarisao glasine

Pochettino: Kane može u Real, ali pod jednim uslovom

Tottenhamov trener Mauricio Pochetino prokomentarisao je glasine o mogućem prelasku Harryja Kanea u Real Madrid.

Sjajni napadač se već neko vrijeme dovodi u vezu sa madridskim klubom, no Tottenham ga nema namjeru prodatu osim ukoliko Kane ne bude insistirao na transferu kao nekada Bale i Modrić.

"Kao odgovorna osoba u Tottenhamu rekao bih da ga ne želimo prodati. Kane će ostati ovdje i svi će to morati da shvate", kazao je Pochettino za El Chiringuito, pa dodao da je transfer moguć jedino pod jednim uslovom:

"Ako vam igrač sam traži da ide kao što se desilo sa Modrićem ili Baleom, onda ćemo vidjeti šta će biti. To se za sada nije desilo. Nadam se da će Kane ostati ovdje još mnogo godina i donijeti mnogo golova, pobjeda i titulu. To je ono što mi želimo."

Kane s Tottenhamom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a u slučaju transfera, njegova cijena bi mogla premašiti 200 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Kane je u Premier ligi postigao 18 pogodaka u 20 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti