Selektor Norveške žestoko vrijeđao Wengera

Bez dlake na jeziku

Selektor Norveške žestoko vrijeđao Wengera

E. Oštraković

Selektor Norveške, Stale Solbakken, odlučio je kritikovati bivšeg trenera Arsenala, koji danas radi kao direktor FIFA-e za razvoj fudbala, a riječ je naravno o Arseneu Wengeru.

On smatra da je Wengeru ispran mozak, a sve zbog njegovih izjava o Svjetskom prvenstvu koje se održava u Kataru.

"Naježim se kada vidim da je Wengeru ispran mozak. Bio je najpametniji čovjek na svijetu, a sada daje najgluplje izjave", rekao je Solbakken.

Razlog toga su izjave koje je Wenger dao vezano za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru.

"Kada ste na Svjetskom prvenstvu ne smijete izgubiti prvu utakmicu. Morate biti mentalno spremni da se fokusirate na utakmice", rekao je Wenger, te je dodao:

"Ako niste fokusirani na utakmicu, nego na političke demonstracije, onda ne igrate dobro na otvaranju", kazao je bivši trener Arsenala.

Osim toga Solbakkenu se nije svidjelo što Wengeru smetaju kako ih je nazvao "političke demonstracije".

"Strašno je šta se događa ludima u nogometu koje smo godinama gledali, a sve kada ste saznali da su drugačiji", kaže Solbakken, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bojim se da će biti još gore", zakljubio je Solbakken.

Ostaje da vidimo da li će se Wenger oglašavit oko svega što je za njega rekao Solbakken.

Top Komentari

axel42
Pa šta je loše rekao Wenger?? Baš sve čovjek ispravno rekao! Gledaj Njemačku samo i sve ti je jasno. Dodji čovječe igraj fudbal a politiku ostavi drugima da se brinu o njoj!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi