Wenger o nastupu Girouda: Morao sam mu pokloniti minute

Francuz se oprostio od dresa Arsenala

Wenger o nastupu Girouda: Morao sam mu pokloniti minute

Trener Arsenala Arsene Wenger rekao je nakon sinoćnjeg poraza od Swansea da je poklonio minute napadaču Olivieru Giroudu. Podsjetimo, Francuzu je to vjerovatno bio posljednji nastup za Arsenal jer danas prelazi u redove Chelseaja. 

Wenger je Giroudu dao priliku u drugom poluvremenu kada su Topnici morali stizati zaostatak, ali to mu nije donijelo ništa posebno jer je na kraju Swansea slavio sa 3:1.

Nakon utakmice francuski stručnjak je pohvalio svog sunarodnjaka i zahvalio mu se za sve što je učinio za klub.

"To je poklon Giroudu (što je igrao) zato jer je on momak koji je pružio mnogo ovom klubu. Nikada nas nije iznevjerio i spasio nas je mnogo puta. Nisam imao nikakvih dilema kada sam ga pitao je li spreman da igra, a on mi je odgovorio da jeste. Nisam imao problem da ga ubacim u igru jer nam je trebao. Nažalost, nije nam mogao pomoći", rekao je Wenger pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Doveo sam ga iz Montpelliera i učinio sam ga sjajnim igračem koji igra za reprezentaciju. Prošli smo mnogo toga od dobrog do lošeg, ali njegovo ponašanje je uvijek bilo na vrhunskom nivou".

Podsjetimo, Arsenal pušta Girouda u redove Chesleaja jer je dogovorio transfer Pierra-Emericka Aubameyanga iz Borussije Dortmund.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije