Wenger optužio Salaha da je previše pohlepan i da razmišlja samo o postizanju golova
Dosta kritika je bilo na račun Salaha nakon meča protiv Burnleya

Francuz je kritikovao igrača Liverpoola, ali ga je na kraju i pohvalio

Wenger optužio Salaha da je previše pohlepan i da razmišlja samo o postizanju golova

S. Pašalić

Mohamed Salah se nakon utakmice u kojoj je Liverpool savladao Burnley u gostima sa 3:0 našao na udaru navijača, ali i nekih igrača Redsa.

Naime, mnogi su zamjerlili Egipćaninu što je bio sebičanu tom meču, a posebno ljut je bio njegov saigrač Sadio Mane koji je u jednoj situaciji bio potpuno samo, ali Salah nije odlučio da mu doda loptu, nego je išao da sam završi akciju i na kraju je promašio.

Grupi onih koji su kritikovali Salaha pridružio se i bivši menadžer Arsenala, Arsene Wenger koji smatra da je igrač Liverpoola opsjednut time da postigne gol, ali ga je i na zanimljiv način uporedio sa Lionelom Messijem.

"On (Salah) ima sličnosti s Messijem. Mora pronaći Messijevu dosljednost.", rekao je Wenger za BEIN Sports.

"Smatram da je dobar finišer, ali Messi je kompletan, a daje i posljednji pas. Salah je opsjednut da završi sve sam"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To će biti dimenzija koju će sigurno dobiti kada malo odraste, da pronađe trenutak da zna kada mora dodati loptu i kad mora završiti."

"Ali meni se jako sviđa, ima ogroman potencijal. I Mane.", dodao je Wenger.

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Salah zeli GOLOVE, i ZABIJA IH...Wenger ZELI TROFEJE, i NE OSVAJANIH..fina paralela..
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi