Wenger krajem mjeseca na novom poslu!
Foto: EPA

Francuz se vraća fudbalu

Wenger krajem mjeseca na novom poslu!

Proslavljeni francuski stručnjak Arsene Wenger bez angažmana je od ljeta 2018. godine.

Nakon dvije decenije provedene na Arsenalovoj klupi Wenger je odlučio da se povuče, a od tada pa do danas velika je lista klubova s kojima se povezivao, no sve dosad je - slobodan.

To bi se, kako pišu britanski mediji, moglo promijeniti do kraja ovog mjeseca s obzirom da se Wenger navodno vraća fudbalu, i to u ulozi tehničkog direktora UEFA-e. Mirror piše kako je to već podijelio i sa prijateljima. 

"Već ovog mjeseca Wenger će preuzeti funkciju. Prijateljima je rekao kako je spreman na to", piše, između ostalog, Mirror.

To će u suštini biti samo privremena opcija, jer Wenger unatoč već poznim godinama ne odustaje od trenerskog posla. Njegova ambicija je voditi jednu od reprezentacija na Svjetskom prvenstvu koje će se 2022. godine održati u Kataru, što je i sam priznao. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"'Mogao bih se vidjeti kako radim za neku reprezentaciju. Proći će dovoljno vremena od mog posljednjeg posla i ne bih bio protiv toga", poručio je Wenger.

Profesor je u par navrata radio i kao analitičar beIN sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi