Wenger planira pokloniti svoju medalju ukoliko osvoji FA Kup
Foto: EPA

U njegovoj kući nema medalja i trofeja

Wenger planira pokloniti svoju medalju ukoliko osvoji FA Kup

Trener Arsenala je otkrio da uvijek poklanja medalje koje osvoji sa svojim klubom, te da isto planira učiniti i ako njegova ekipa uspije savladati Chelsea u finalu FA Kupa.

Pobjeda u subotnjem finalu bi učinila Wengera najuspješnijim trenerom u historiji FA Kupa, ali on, svejedno, planira pokloniti pobjedničku medalju.

"Kod kuće nemam nikakvih medalja. Da dođete u moj dom bili bi iznenađeni. Nema trofeja, nema medalja, ničega", izjavio je francuski stručnjak.

"Uvijek ih dam nekome drugom. Uvijek postoji neko u klubu ko nije dobio medalju, član osoblja, pa ja njemu dam svoju medalju. Tako da vam uvijek nedostaje medalja, a uvijek ćete naći nekoga ko bi je uzeo", nastavio je Wenger, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikada ne gledam nazad. Uvijek gledam naprijed. Kada sam kod kuće nikada ne biste rekli da sam trener...Nikada ne razmišljam o onome što smo osvojili, šta smo postigli, ili šta so izgubili."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi