Wenger: Sanchezova budućnost? Nije samo to bitno
FOTO: EPA

Smatra trener Arsenala

Wenger: Sanchezova budućnost? Nije samo to bitno

Ovih dana aktuelna tema u engleskoj javnosti je Alexis Sanchez i njegova budućnost u redovima Arsenala. 

Čileanac je zajedno sa Mesutom Ozilom najveća zvijezda u londonskom klubu i sve je veći broj klubova koji ga jure, a jedan od njih je i Chelsea. 

Svjestan je i trener Arsene Wenger da će biti teško zadržati Sancheza na Emiratesu, međutim, kako je rekao, njegova budućnost nije trenutno najbitnija stvar za Arsenal. 

"Arsenal je ranije bio u finansijskim situacijama kada je morao prodavati svoje najbolje igrače, ali to više nije slučaj. Sanchez ima još godinu i pol ugovora i mislim da njegova budućnost nije trenutno najbitnija stvar za Arsenal"; kazao je Wenger engleskim novinarima. 

Ni ovaj put Wengera nisu zaobišla pitanja o odlasku iz Arsenala. 

"Da li moja situacija izaziva nestabilnost? Ne. Prioritet u životu je uvijek da se koncentrišete na važne stvari, a ne da tražite izgovore. Rezultati trenutno nisu onakvi kakve bismo željeli, ali moramo da se pobrinemo da nam prioritet bude ono što se dešava na terenu. Biti profesionalac znači da imate dobre nastupe na terenu, a ne da tražite izgovor tamo gdje ja mislim da ga nema", dodao je 'Profesor'. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pod Wengerovim vodstvom Arsenal se trenutno u Premiershipu nalazi na šestoj poziciji. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi