Wenger u nekoliko rečenica objasnio sve probleme Barcelone
Wenger ističe da se Barcelona previše oslanja na igru Messija, ali i da igra kao tim koji se nalazi u krizi

Francuzu se nije svidjelo ono što je vidio na meču protiv Slavije

Wenger u nekoliko rečenica objasnio sve probleme Barcelone

S. Pašalić

Arsene Wenger je analizirao meč Barcelone protiv Slavije Prag i kritikovao je igru katalonskog tima.

Bivši trener Arsenala ističe da se Katalonci previše oslanjaju na igru Lionela Messija, ali da postoje još neke stvari koje mu se jučer nisu svidjele.

"Oni su prvi u ligi i prvi u svojoj grupi i igraju kao da su u krizi. Utakmica je prespora, nema dinamike, u zadnjih 30 metara previše je individualna, a svaki put kada izgube loptu daje osjećaj da će primiti gol zbog praznog hoda jer ne mogu usporiti protivničku brzinu."

"Sigurno će drugi dio biti drugačiji, ali ima nešto što pokazuje da ekipi nedostaje dinamika, energija i samopouzdanje", rekao je Wenger na poluvremenu.

"Imamo pokazatelj. Nakon 80 minuta Barca je pretrčala 97 kilometara, a Slavia Prag 109. Ovo je 12 kilometara razlike. Nikad nisam vidio toliko razlike u 80 minuta."

"Ova razlika pokazuje da je Barca fizički pobijeđena i da nije imala dovoljno brzine. U prvom dijelu Semedo je bio opasan s desne strane, a s lijeve su izgubili opasnost jer su morali izbaciti Albu."

"Bila je to loša noć Barce. Šteta jer bi se večeras mogli gotovo kvalifikovati. Kada kod kuće igrate protiv Slavije i propustite ovu priliku, teško im je se pomiriti s tim, kao što se vidi i na njihovim licima ", dodao je Wenger na kraju meča.

"Oni su zanimljiv slučaj. Imaju historiju sjajnog kolektiva, a Messi je bio vrhunac u svemu tome. Ali danas se čini da igraju čekajući Messija."

"Bili su fantastična ekipa, ali izgubili su svoju harizmu i moraju se pitati koliko su pogođeni neuspjehom u Ligi prvaka (protiv Rome, a zatim Liverpoola). Izvana izgleda kao da su izgubili svoju harizmu.", završio je Wenger.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GGAAZZIIJJA
Da je bilo ko drugi komentarisao pa hajde..ali covjek koji je kroz svoju karijeru vodeci 56SENAL, primio barem 40 golova i desetinu poraza protiv Barse, trebao bi da SUTI...iako nisam fan Barse..
2 1
arsenal_fan_1886
mesi 32, suarez 32, a ko je na klupi musa debile, nema klupe - prodali malcolma i posudili coutinha nema kvalitetne rezervne opcije u napadu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi