Wenger zna ko je problem kod Engleza: On nije dobar defanzivac, pravit će greške!

Nekadašnji trener Arsenala

Wenger zna ko je problem kod Engleza: On nije dobar defanzivac, pravit će greške!

Čini se da reprezentacija Engleske odavno nije izgledala bolje i sposobnije za veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu.

Predvođena na klupi fantastičnim Garethom Southgateom i na terenu neponovljivim Harryjem Kaneom koji je prvi strijelac Prvenstva, Engleska sigurno može daleko, ali nekadašnji trener Arsenala Arsene Wenger ipak smatra da Englezi imaju jednu manu - Kyle Walker.

Francuski stručnjak smatra da fudbaler Manchester Cityja u reprezentacji ne bi trebao da igra tu poziciju jer on nije dobar defanzivac pa bi mogao nastaviti praviti greške poput one koju je napravio protiv Tunisa u prvom kolu kada je skrivio penal.

"On nije pravi defanzivac, a posebno ne centralni defanzivac te može napraviti mnogo grešaka na toj poziciji, s kojima se ne bi suočio da igra na desnom beku kao inače", rekao je Wenger pa se osvrnuo i na ostale igrače Engleske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Igrač koji je bio žrtvovan, a da o tome niko ne govori je Eric Dier. On je ranije igrao sve mečeve. Otkad je počelo takmičenje, nismo ga vidjeli. On može igrati u sredini odbrane, ali i kao veznjak. Ne znam zaista zašto nijednom nije upotrebljen. Što se tiče napadača, po mom ukusu Kane i Rashford su veoma slični. Sterling je mnogo bolji u paru sa Kaneom zato što je on veoma brz i prolazi iza odbrane i to veoma dobro radi", rekao je Wenger.

Podsjetimo, Englezi u posljednjem kolu grupne faze igraju protiv Belgije susret koji bi trebao odlučivati o prvoj poziciji u grupi.

Top Komentari

stopkrkanima
Strucnjak neka te...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi