Wengeru nedostaje trenerski posao: "Zvali su me nekoliko puta"

Čeka pravu ponudu

Wengeru nedostaje trenerski posao: "Zvali su me nekoliko puta"

Arsene Wenger i dalje čeka na novi angažman nakon što je prošlog ljeta napustio Arsenal.

Legendarni francuski strateg je poslije 22 godine provedene na Emiratesu odlučio da se povuče, no jasno je dao do znanja da se još uvijek nije oprostio od trenerskog posla i da razmatra svaku ponudu koju dobije.

Posebno se u posljednje vrijeme špekuliše o njegovom povratku u Francusku. Tu je, naravno, u prvom redu Paris Saint-Germain, a pojedini prizivaju i njegov dolazak na mjesto selektora.

"Mogao sam već da budem selektor Francuske, nuđen mi je posao taj nekoliko puta, ali sam više volio da radim u Arsenalu. Danas su Trikolori u dobrim rukama, Deschamps radi dobar posao i nema razloga da se nešto mijenja", izjavio je Wenger, pa potom dodao:

"Paris Saint-Germain? Taj posao je veoma interesantan, imaju sjajan tim, ali nekako su ukleti kada je u pitanju Liga prvaka. Jednom će preći i tu prepreku", dodao je Wenger koji ne skriva kako mu nedostaje trenerski posao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nedostaje mi takmičenje, sav onaj adrenalin, ali istovremeno volim i da provodim vrijeme sa ljudima koje volim. Može se reći da me je trenerska karijera progutala."

Wenger je pored Arsenala u trenerskoj karijeri vodio još Monaco, Nancy i japansku Nagoyu Grampus. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi