Werder golom u finišu poslao Frankfurt u doigravanje

Bundesliga

Werder golom u finišu poslao Frankfurt u doigravanje

E. Škorić

Danas su odigrane utakmice posljednjeg kola njemačke Bundeslige.

Vodila se žestoka borba za pozicije koje vode u Evropu, kao i za opstanak, dok je Bayern još ranije proslavio naslov prvaka.

Bayern je titulu proslavio pobjedom nad Hannoverom. Bilo je 3:1 za domaće, a strijelci su bili Lewandowski i dvaput Goetze, dok je Sobiech postigao utješni gol za goste.

Werder i Frankfurt igrali su jedan protiv drugog za ostanak. Frankfurt se čuvao, ali je primio gol u 89. minuti i izgubio je s 1:0. Tako Frankfurt ide u razigravanje, a Werder ostaje u ligi. Djilobodji u 88. minuti zabija za pobjedu Werdera.

Stuttgart je izgubio od Wolfsburga s 2:1 i  tako se oprostio od Bundeslige, zajedno s Hannoverom. Anrold i Schurrle su pogađali za Wolfsburg, a Didavi za goste iz Stuttgarta.

Kada je u pitanju borba za Evropu, Bayer je ostao na trećem mjestu sa 60 bodova nakon pobjede Ingolstadtom (3:2) i igrat će grupnu fazu Lige prvaka.

Borussia M'gladbach je s 2:0 pobijedila Darmstadt u gostiam i igrat će kvalifkacije za Ligu pravka.

U Evropskoj ligi direktno nastupaju u grupnoj fazi petoplasirani Schalke, te šestoplasirani mainz, dok će Hertha našeg Vedada Ibiševića igrati kvalifikacije za Evropsku ligu.

Svi današnji rezultati:

Augsburg - HSV 1:3

Bayern - Hannover 3:1 

Werder - Frankfurt 1:0

Darmstadt - Borussia M. 0:2

Dortmund - Koeln 2:2

Hoffenheim - Schalke 1:4

Bayer - Ingolstadt 3:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mainz - Hertha 0:0

Wolfsburg - Stuttgart 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti