Werder odbio opciju vraćanja Nalda

Brazilac ostaje bez kluba

Werder odbio opciju vraćanja Nalda

Brazilski internacionalac Naldo bit će još neko vrijeme bez kluba.

On se nadao kako će moći da potpiše ugovor sa Werderom iz Bremena, ekipom zua koju je nekada igrao, ali ta opcija odbačena je od strane samog kluba.

"Imamo najmanje četiri centralna defanzivca pod ugovorima do kraja ove sezone. Također, radimo i na podmlađivanju tima. Zbog tih razloga ne razmatramo opciju njegovog povratka", kazao je sportski direktor Werdera Frank Baumann za Bild.

Zanimljivo, njih dvojica su svojevremeno skupa nosila dres Werdera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada je riječ o Naldu, on je već nekoliko mjeseci slobodan igrač jer je raskinuo ugovor sa Monacom. Slobodan je igrač i aktivno traži klub koji ga je spreman angažovati. Problem mu predstavlja činjenica da već ima 37 godina.

Inače, on je najslavnije dane proveo upravo kao član Werdera u čijem dresu je odigrao sedam sezona. Potom je prešao u Wolfsburg, a igrao je i za Schalke prije nego što je završio u Monacu u januaru 2019.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi