Werner odlazi, ali stiže - Bosanac?! Leipzigu ionako dobro poznat...

Leipzigu je potreban napadač

Werner odlazi, ali stiže - Bosanac?! Leipzigu ionako dobro poznat...

E. Škorić

Timo Werner će ovog ljeta seliti u Englesku, pitanje je jedino hoće li to biti Chelsea i Liveprool, a Leipzig već traga za novim centralnim napadačem.

Igrača kao što je Werner bit će teško nadomjestiti, ali u Leipzigu nastavljaju po starom - uložiti malo novca u perspektivnog napadača, pa za nekoliko sezona višestruko zaraditi na njegovom transferu.

Neka onda dio te priče postane i bh. napadač Ermedin Demirović, kojeg mediji posljednjih dana "šalju" po raznim evropskim destinacijama nakon što je postalo jasno da neće ostati u St. Gallenu, gdje je igrao kao posuđen igrač španskog Alavesa.

Sve su prilike da će ga Alaves prodati, a najzainteresovanije je izledao francuski St. Etienne, no prema posljednjim informacijama u trku se uključuje Sampdoria, a zatim i Bayer, pa i Leipzig, kojem dakle treba zamjena za reprezentativca Njemačke.

Bivši mladi bh. reprezentativac već je bio u Leipzigovoj akademiji, pa u ovom klubu vrlo dobro znaju kakav je potencijal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim u Leipzigu, igrao je i u omladinskoj selekciji HSV-a, a u profesionalnoj karijeri je kao igrač Alavesa igrao na posudbama u Sochauxu, Almeriji i St. Gallenu gdje je i stekao status traženog napadača sa devet golova na 16 mečeva.

Top Komentari

Penderinos
Ipak je Leipzig prekrupan zalogaj
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi