Leipzig ubjedljiv na gostovanju u Kolnu

Bikovi do trećeg mjesta

Leipzig ubjedljiv na gostovanju u Kolnu

Posljednji meč 29. kola Bundeslige donio je okršaj između Kolna i RB Leipziga.

Više razloga za slavlje na kraju su imali 'rasenballovci' koji su slavili rezultatom 4:2, a trijumfom su ostali u utrci za Borussijom Dortmund u borbi za drugo mjesto u njemačkom prvenstvu.

Ipak, nije sve dobro počelo po RB Leipzig jer je već u sedmoj minuti Koln poveo golom koji je postigao Cordoba, no u međuvremenu gosti su dali gas i preokrenuli. U 20. minuti stvari na početak je vratio Schick, da bi u 38. minuti rezultat preokrenuo Nkunku.

Golovi nisu izostali ni u drugom poluvremenu. Na 3:1 je u 50. minuti povisio traženi Werner, a iako je u međuvremenu Kolnu nadu vratio Modeste, sve dileme riješio Olmo kojem je to bio prvijenac u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig je na tabeli prestigao Borussiju M'Gladbach i Bayer Leverkusen te u svojim rukama ima kartu za Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi