Ermedin Demirović seli u Serie A?

Bh. napadača mnogi žele

Ermedin Demirović seli u Serie A?

Sve je veći broj klubova koji žele Ermedina Demirovića.

Mladi reprezentativac BiH, koji je pod ugovorom sa Alavesom, napravio je odličan potez dolaskom na posudbu u St. Gallen gdje je sa devet pogodaka prvi strijelac i pet asistencija daleko najefikasniji igrač u klubu.

U švicarskom prvoligašu su svjesni da su male šanse da Demirović ostane i naredne sezone, posebno jer je interes veliki, a kao potencijalna naredna destinacija sada se spominje i Sampdoria.

Dnevnik iz Genove "Il Secolo XIX" navodi da vodstvo Sampdorije ozbiljno razmišlja o Demiroviću kao novom pojačanju, a odlazak u Serie A svakako bi i za njega bio veliki iskorak i šansa da nastavi strelovit uspon.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Demirovića je također ozbiljno zainteresovan i St. Etienne, a spominju se još pojedini klubovi iz Njemačke.

Naš napadač je nedavno izjavio da ga ne opterećuju medijski napisi o promjeni sredine, te da je u ovom trenutku fokusiran isključivo na St. Gallen s kojim vodi borbu za titulu u Super ligi Švicarske.

Top Komentari

Penderinos
Ima dobru statistiku, trebao bih gledat kako da se dočepa Basela ili Yoiung Boys, tamo mu je zagarantovan uspjeh , ali mnogo je zapostavljen onaj stevanic miroslav 4 gola i 11 asistencija cini ga najbolji igračem lige možda mu je ovo zadnja prilika da ostvari veliki transfer
0 2
Darkwood
Samo Njemacka dolazi u obzir. Tu naši mladi igrači uspjevaju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi