Werner prvi do 20 golova u Bundesligi, Leipzig nezaustavljivo hita ka tituli

Bundesliga

Werner prvi do 20 golova u Bundesligi, Leipzig nezaustavljivo hita ka tituli

E. Škorić

U posljednjem dnašnjem meču 20. kola njemačke Bundeslige Leipzig je s 3:1 savladao Union Berlin.

Prvi tim Bundeslige imao je određenih problema, no na poluvremenu se 'sabrao' i u nastavku s tri gola preokrenuo protiv gostiju iz Berlina za 12. pobjedu.

Union je vodio od 10. minute nakon gola Bultera, ali nastavak donosi potpunu dominaciju domaćina i dva gola Wernera te jedan Sabitzera za konačnih 3:1.

S današnja dva gola, Werner je prestigao Lewandowskog i sa 20 pogodaka prvi je strijelac šampionata, a njegov tim sve bliže tituli, mada je još uvijek daleko od iste.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig ima 40, Borussia M'gladbach 35, Bayern 33 boda i utakmicu manje, a Borussia Dortmund 33, kao i Schalke, također 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi