Veliki korak Arsenala ka Ligi prvaka
Foto - EPA

Topnicima gradski derbi

Veliki korak Arsenala ka Ligi prvaka

Midhat Šljivak

Arsenal je u londonskom derbiju kao gost savladao ekipu West Hama s 2:1 i ponovo se vratio na četvrto mjesto.

Topnici su u uzbudljivom meču prvi napravili korak ka pobjedi i poveli su u 38. minuti meča. Rob Holding se nakon kornera najbolje snalazi u kaznenom prostoru i postiže gol za 1:0.

Međutim, radost gostiju s Emiratesa kratko je trajala. U 45. minuti Bowen koristi lošu reakciju odbrane gostiju i postiže gol za 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a nakon devet minuta igre u nastavku Topnici stižu do pobjedničkog gola. Gabriel pogađa za 2:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Arsenal stiže do trijumfa koji će im puno značiti. Trenutno su na četvrtom mjestu s 63 boda i dobrim šansama za plasman u Ligu prvaka.

Tim Mikela Artete do kraja sezone ima utakmice s Leedsom, Tottenhamom, Newcastleom i Evertonom.

West Ham je s druge strane ispao iz trke. Ovim porazom su ostali na sedmom mjestu s 52 boda i imaju još tri utakmice do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 35. kolo:

West Ham - Arsenal 1:2

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gunner
Vrlo teska utakmica i veoma bitna pobjeda. Bravo ;)
6 0
ThrillerHz
Arsenal je proigrao onog trenutka kada su otjerali “zvijezde u pokusaju” i poceli davati priliku svojoj djeci.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi