West Ham "fulio" ratu, FIFA pokreće istragu

Iznos od šest miliona eura

West Ham "fulio" ratu, FIFA pokreće istragu

The Times piše da je FIFA obaviještena i da se sprema pokrenuti zvaničnu istragu nakon što West Ham nije izmirio ratu koja je trebala biti isplaćena frankfurtskom Eintrachtu.

Rata u iznosu od šest miliona eura nije uplaćena do krajenjeg dogovorenog datuma i sada se West Ham našao u problemu.

Inače, riječ je o jednoj od rata za transfer Sebastiena Hallera kojeg je West Ham ljetos doveo iz Eintrachta. Dogovorena je tada, za West Ham rekordna, naknada u ukupnom iznosu od 50 miliona eura.

West Ham dakle još uvijek nije uplatio pomenutih šest miliona eura, ali navodno Čekićari ne vjeruju da će biti žestoko kažnjeni jer namjeravaju svoju obavezu prema Eintrachtu ispuniti "ovih dana".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haller igra pristojnu debitantsku sezonu u Premier ligi, ali su Čekićari sigurno puno više očekivali od svog rekordnog pojačanja.

Francuski napadač je do sada upisao 29 nastupa za West Ham u svim takmičenjima, postigao je sedam golova i upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi