West Ham kupuje napadača Eintrachta

Haller dolazi u London

West Ham kupuje napadača Eintrachta

E. Škorić

Eintracht Frankfurt će teško zadržati svoje ofanzivce, a nakon Luke Jovića, na izlaznim vratima su i Ante Rebić te Sebastien Haller.

Rebić bi mogao u Inter, a Haller je sve bliže engleskoj Premier ligi. Naime, engleski mediji tvrde da je West Ham krenuo u pregovore s Eintrachtom i spreman je da 25-godišnjaka plati 40 miliona funti.

Haller je možda bio u sjeni Jovića, ali je s 20 golova u svim takmičenjima itekako bio važan u timu Eintrachta.

Hallerovi predstavnici putuju u London kako bi postigli konačan dogovor, a igrač dolazi kao zamjena za Marka Arnautović, koji je prethodno odlučio da ode u Kinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haller je u Eintracht došao u aju 2017. godine, a ugovor s njemačkim klubom ima do sljedećeg ljeta.

Prethodno je igrao za Auxerre u Francuskoj i Utrecht u Holandiji. Bio je mladi francuski reprezentativac, ali nije dočekao šansu u A timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi