Za West Ham od 2010. godine igralo 37 napadača, a oni na 920 mečeva dali samo 199 golova

Očajne cifre napadača londonskog kluba

Za West Ham od 2010. godine igralo 37 napadača, a oni na 920 mečeva dali samo 199 golova

E. Čaušević

Marko Arnautović je napustio West Ham i odlučio karijeru nastaviti u Kini, a od londonskog kluba se očekuje da dovedu pojačanje u napadu.

Međutim, West Ham je u prethodnih desetak godina pokazao da nisu baš majstori kada je u pitanju dovođenje napadača. Engleski mediji uradili su zanimljivu statistiku oko napadača koji su igrali za West Ham u prethodnih devet godina.

Nevjerovatno zvuči da je West Ham od januara 2010. godine pa do danas doveli čak 37 napadača koji su u potpunosti zakazali. Brojke dokazuju da su bili totalni promašaj iako je tu bilo zanimljivih imena.

Naravno, najviše se izdvaja Andy Carroll koji je došao za ogroman novac, ali ništa nije pokazao. Pored njega tu su jo bili Demba Ba, Mauro Zarate, Lucas Perez i mnogi drugi, dok su trenutno u ekipi Chicharito i Jordan Hugill.

Naime, ovih 37 napadača u prethodnih devet godina odigrali su 920 utakmica za West Ham i uspjeli su dati samo 199 golova što je zaista premalo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan kvalitetan napadač bi sigurno za toliko utakmica postigao duplo više golova nego što je uspjelo njih 37 zajedno. Za West Ham su igrali Paulista, Petrić, Cole, Gordon, Borrielo, Zarate, Valencia, Sakho, Nene, Jelavić, Martinez, Fletcher, Calleri, Zaza, Arnautović, Hernandez, Hugill, Afolayan, Lucas Perez, McCarthy, Mido, Ilan, Barrera, Piquionne, Obinna, Demba Ba, Keane, Baldock, Montenegro, Dixon, Maynard, Vaz Te, Maiaga, Carroll, Maguire i Chamack.

Najviše golova dao je upravo Carroll koji je zatresao mrežu 34 puta, ali je odigrao čak 142 utakmice. Iza njega je Sakho sa 24, a zatim Arnautović koji je dao 22 gola. Većina od ovih napadača uopšte se nije upisala u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi