West Ham suspendovao svog direktora zbog rasizma

Henry nije želio igrače iz Afrike

West Ham suspendovao svog direktora zbog rasizma

Britanski BBC javlja da je West Ham suspendovao direktora sektora za regrutaciju igrača Tonyja Henryja zbog rasizma.

Čelnik West Hama je krajem januara nekolicini uposlenika kluba poručio da odustanu od skautiranja jednog fudbalera iz Kameruna, a njegov sporni e-mail je dospio i do novinara Daily Maila.

Rukovodstvo londonskog kluba optužilo je direktora za rasizam uz poruku da se njegovi stavovi kose sa politikom West Hama, u koji su svi fudbaleri dobrodošli bez obzira na rasnu, religioznu i seksualnu orjentaciju.

Nakon svega se pokušao opravdati i Tony Henry, koji je izjavio da njegov mail nema veze sa rasizmom već da je samo primijetio da afrički fudbaleri imaju manjak samopouzdanja i da su uznemireni kada nemaju dovoljnu minutažu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od starta sezone u West Ham nije stigao nijedan Afrikanac, a u posljednjim danima januarskog prelaznog roka klub su napustili Andrew Ayew (Gana) i Diafra Sakho (Senegal).

West Ham je odlaskom pomenutih igrača spao na trojicu fudbalera sa 'crnog kontinenta' - Angelo Ogbonna (Nigerija), Arthur Masuaku (Kongo) i Cheikhou Kouyate (Senegal).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi