Saigrači slavili veliku pobjedu, a on uzeo metlu u ruke i čistio svlačionicu

Potez za svaku pohvalu

Saigrači slavili veliku pobjedu, a on uzeo metlu u ruke i čistio svlačionicu

E. Čaušević

Fudbaleri West Hama sinoć su u gostima pobijedili Lyon sa 3:0 i plasirali su se u polufinale Evropske lige.

U prvoj utakmici koja se igrala u Londonu rezultat je bio 1:1, te su mnogi očekivali sinoć dramu u Lyonu, ali na kraju je West Ham odigrao sjajan meč i na kraju lakše od očekivanog slavio sa 3:0.

Iako je Lyon imao odličnu podršku s tribina to nije poljuljalo samopouzdanje gostujućim igračima koji su bili fantastični i zasluženo su uspjeli da se plasiraju u polufinale ovog takmičenja.

Nakon utakmice igrači West Hama su napravili pravu feštu u svlačionici i znali su kako da proslave pobjedu i veliki uspjeh.

Međutim, nakon utakmice u centru pažnje našao se iskusni kapiten londonskog kluba Marc Noble koji je u igru ušao tek u finišu utakmice.

Ovaj 34-godišnjak je ponikao u West Hamu i cijelu karijeru je proveo u ovom klubu, a sinoć je pokazao o kakvom profesionalcu se radi. Dok su ostali igrači slavili i spremali se za povratak kući on je uzeo metlu u ruke kako bi očistio svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Noble je ovim potezom oduševio fudbalski svijet i dao sjajan primjer svim mladim igračima kako se jedan profesionalac treba ponašati.

Slavlje mu nije bilo prioritet i važnije mu je bilo da igrači West Hama ostave svlačionicu čistu i onakvu kakva ih je dočekala po dolasku na stadion Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi