Čekićari zakucali Pijetlove i ozbiljno se uključili u borbu za Ligu prvaka

Velika pobjeda domaćih

Čekićari zakucali Pijetlove i ozbiljno se uključili u borbu za Ligu prvaka

S. Grebović

West Ham je u prvoj nedeljnoj utakmici u Premier ligi na svom stadionu bio bolji od Tottenhama sa 2:1.

Počelo je kao iz snova za tim Davida Moyesa budući da je Antonio već u petoj minuti matirao Llorisa. 

Francuski golman je isprva odbranio njegov udarac nakon centaršuta, ali je iz popravnog napadač West Hama uspio poentirati. To je bio rezultat prvog dijela.

Jose Mourinho je na poluvremenu u vatru gurnuo i Garetha Balea, ali u uvodnim minutama drugog dijela kao prvog Čekićari dolaze do gola.

Ovog puta realizar je bio preporođeni Lingard koj je izbjegao ofsajd zamku i spretno pogodio mrežu Pijetlova, koji su nakon toga krenuli svim silama u napad.

Imali su brdo šansi, ali su iskoristili samo jednu do kraja meča i to preko Lucasa Moure koji je pogodio glavom nakon kornera za konačnih 2:1.

West Ham je ovom pobjedom skočio na četvrtu poziciju sa 45 bodova, dok je Tottenham upisao i peti poraz na zadnjih šest mečeva i Premier ligi i trenutno su tek deveti sa 36 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 25. kolo:

West Ham - Tottenham 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi