Je li fudbaler Juventusa rekao najsuroviju istinu o fudbalu?

Weston McKennie

Je li fudbaler Juventusa rekao najsuroviju istinu o fudbalu?

Eldar Ganibegović

Američki veznjak Weston McKennie u ljeto 2020. godine iz Schalkea došao je u redove Juventusa.

Proteklu sezonu proveo je na posudbi u timu iz Gelsenkirchena, a od ove sezone trener Stare dame Massimiliano Allegri daje mu više prostora za igru.

Amerikanac je do sada u tekućoj sezoni nastupio na ukupno 24 utakmice u svim takmičenjima u dresu torinskog kluba, a uspio se i četiri puta upisati u listu strijelaca.

Iako je standardan u ekipi i nema problema s minutažom, ovaj 23-godišnji fudbaler iz Teksasa dao je vrlo zanimljivu izjavu u kojoj je rekao i jednu jako surovu, ako ne i najsuroviju istinu kada je fudbal u pitanju.

"Šta sam naučio u Juventusu? Naučio sam da je fudbal jedan veliki biznis i da vas mogu zamijeniti jednako onako kako su vas i doveli", rekao je McKennie.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećanja radi, McKennie je karijeru počeo u Dallas Akademiji u rodnoj zemlji, da bi se 2016. godine pridružio U19 ekipi Schalkea. Kao što smo već spomenuli, od 2020. godine član je Juventusa.

Već je skupio i 31 nastup za fudbalsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država i postigao devet golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bronson94
Dobro jutro kolumbo
4 1
Bazarich
Nismo znali nek si nam.oci otvorio a i ovi debili pisu glupe i nebitne clanke za rad klikova i sitnih para a mi jos veci konji pa otvaramo ovakve clanke
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti