Najgori slobodnjak u historiji fudbala: Pjanić i Ronaldo na stubu srama

Kamera jedva uhvatila loptu

Najgori slobodnjak u historiji fudbala: Pjanić i Ronaldo na stubu srama

Admin Čaušević

Miralem Pjanić i Cristiano Ronaldo su igrači čiji su slobodnjaci bili noćne more za protivničke golmane, što  već neko vrijeme nije slučaj.

Pjanić i Ronaldo slove za najbolje izvođače slobodnih udaraca na svijetu, ali jasno je da taj segment u njihovoj igri blijedi i da su daleko od nekadašnjeg nivoa.

Njih dvojica su tokom klupske i reprezentativne karijere znali postizati prekrasne golove, međutim obzirom na njihovu reputaciju svaki loš slobodnjak ostaje upamćen na duži period.

Dok su dijelili svlačionicu u Juventusu Pjanić i Ronaldo su zajedničkom kombinacijom izveli možda i najgori slobodan udarac u historiji fudbala.

Tokom boravka u taboru Bianconera Ronaldo je imao 43 pokušaja, a pogodio je samo jednom iz slobodnjaka u dresu Stare dame.

Na jednom od derbija protiv Torina Pjanić i Ronaldo su kombinacijom pokušali zabiti gol, ali su samo završili na stubu srama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. reprezentativac je odigrao kratki pas do portugalskog asa koji šutira užasno. Toliko užasno da je lopta završila u autu.

Sasvim je jasno da Ronaldo i nije fenomen po pitanju izvođenja slobodnih udaraca kao nekad, ali to ga ne spriječava da i dalje pokušava direktno zabiti kada god to može.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
šta je cilj ovog članka ?! ok znamo svi da je Pjanić propo al de malo popustite ba objavljujete nesto što je bilo prije 100 godina hem totalno nebitno jbt
4 1
Piplica123
Ovo je do Pjanica, lose dodao hahahhaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi