Veznjak Juventusa izbačen iz reprezentacije nakon što je proveo noć sa saigračevom sestrom?
Foto - EPA

Weston McKennie ne igra naredni meč

Veznjak Juventusa izbačen iz reprezentacije nakon što je proveo noć sa saigračevom sestrom?

Midhat Šljivak

Vezni fudbaler torinskog Juventusa i reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Weston McKennie (23), izbačen je iz nacionalnog tima zbog kršenja Covid protokola.

Ovaj 23-godišnji fudbaler izbačen je iz ekipe od strane selektora Gregga Berhaltera nakon što je u hotelsku sobu doveo osobu i tako je prekršio Covid protokol.

Određeni mediji u Sjedinjenim Američkim Državama izvještavaju da je McKennie u hotelskoj sobi završio sa sestrom jednog od saigrača iz reprezentacije, ali ova vijest nije potvrđena.

Selektor SAD-a Gregg Berhalter objasnio je situaciju sa veznjakom Juventusa i istakao je kako smatra da je ovo najbolja odluka.

"Tim je ispred svega. Uradili smo ono što smo smatrali da je najbolje za ekipu. Nije bila laka odluka, vjerujte mi", rekao je selektor SAD-a Gregg Berhalter.

McKennie neće igrati u večerašnjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Hondurasa, ali očekuje se da će za naredne akcije biti ponovo pozvan.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi