Od Ronalda se nije oprostio samo jedan igrač Juventusa

Šta je razlog?

Od Ronalda se nije oprostio samo jedan igrač Juventusa

A. Čaušević

U samom finišu prijelaznog roka Cristiano Ronaldo je nakon tri godine napustio Juventus i vratio se u Manchester United.

Kako to obično biva u vrijeme moderne tehnike i tehnologije te eri društvenih mreža igrači se jedni od drugih opraštaju putem Instagrama, Twittera, Facebooka i slično...

Praktično sve zvijezde i najvažniji igrači Stare dame oprostili su se od Juventusa. Od Dybale, Cuadrada, Bonuccija, De Ligta, pa čak i do onih koji su tek došli u klub.

Od Portugalca se oprostio i Manuel Locatelli koji je sa slavnim fudbalerom dijelio svlačionicu sam nekoliko dana.

"Premalo je trajalo, ali ovu sliku ću uvijek nositi sa sobom. Sretno, šampione", napisao je italijanski reprezentativac na Instagramu.

Oglasi

Jedini koji nije posvetio rečenicu Ronaldu je kapiten i istinski lider u svlačionici, Giorgio Chiellini što navijačima Juventusa nije promaklo.

Neke pristalice Stare dame su ovaj potez dočekali s oduševljenjem jer smatraju da je Ronaldo pomalo postupio kuvačiki te da je ranije trebao tražiti transfer kako bi Juventus mogao imati više vremena za pravo pojačanje.

Posljednjeg dana prijelaznog roka iz torinskog kluba objavili su da su prodali Ronalda Manchester Unitedu za 15 miliona eura plus osam miliona eura bonusa.

"10. jula 2018. godine dvije ikone evropskog fudbala su se spojile kad je Ronaldo postao igrač Juventusa. Danas nakon tri godine, 133 utakmica, 101 postignutog gola i pet trofeja ovo poglavlje se završava. Ronaldo i Juventus kreću odvojenim putevima", piše u saopštenju Juventusa i dodaje se.

"Ovo je bila odlična priča, a navijači su prije tri godine Ronalda dočekali kao kralja. Impresionirao nas je svojim igrama i svi će pamtiti nevjerovatno slavlje gola kada bi cijeli Allianz stadion uzvikivao 'Siuuu'. Postoji mnogo nezaboravnih trenitaka koje smo imali zajedno. Možemo ih nabrajati zajedno, ali to neće pomoći jer svi imaju neku svoju uspomenu vezanu za Ronalda".

"Veza koja se rodila 10. jula prije tri godine danas se završava, ali će se zauvijek pamtiti. Ovo je bilo nevjerovatno putovanje. Ciao Ronaldo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu riješena je i velika dilema otkako je Ronaldo opet postao član Manchester Uniteda. Edinson Cavani mu je i zvanično ustupio broj 7 što je zvanično potvdio i klub s Old Trafforda. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
“ kuvačiki” dali se to jede? Maze po kriški?
2 7
JuventinoBK
Dao 21 gol najmanje jos od dana kad je balavac bio u junajtedu. Namjerno je primat anjeli stavio alegrija za trenera da bi ronaldo pobjego. ****m im familiju obojici
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi