Wijnaldum za Češku pripremio posebnu kapitensku traku

Nova vrsta "oružja"

Wijnaldum za Češku pripremio posebnu kapitensku traku

Admin Čaušević

Čini se da su i kapitenske trake postale nova vrsta oružja za slanje određenih poruka. 

Nakon što je Manuel Neuer na sebe skrenuo pažnju zbog kapitenske trake s duginim bojama kao znak podrške LGBT populaciji, za nešto slično se odlučio i Georginio Wijnaldum.

Kapiten reprezentacije Nizozemske je pripremio posebnu traku za duel osmine finala protiv Češke koji se za nekoliko sati igra u Budimpšeti.

"Jedna ljubav, fudbal ujedinjuje", poruka je na na traci kojom dominira boja te srce s bojama koje simbolizuju jednakost.

"Noseći ovu traku želimo naglastii da smo za uključivanje i povezivanje. Protivimo se svim oblicima isključenja i diskriminacije. Nadamo se da ćemo podržati sve one koji se osjećaju diskriminirano širom svijeta", poručil su iz reprezentacije Nizozemske.

Oglasi

Inače, prije nekoliko dana novi veznjak PSG-a je zaprijetio i napuštanjem terena Ferenc Puškaš Arene ukoliko s tribina bude rasističkih povika.

"Razmišljao sam o tome. Možda će to uraditi da, kada mi izađemo sa terena, dobiju pobjedu. Moraćemo da razgovaramo sa sudijom. Možda odlučim da istupim sa terena", poručio je veznjak Liverpoola i nizozemske selekcije.

Wijnaldum briljira na Euru i već je postigao tri gola, a Nizozemci kao favoriti igraju u prvoj rundi nokaut faze protiv Češke. Pobjednika čeka Danska ili Wales.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, Wijnaldum je u jesen 2019. godine zabio hat-trick protiv Estonije u meču kvalifikacija za Euro, a nakon toga je zajedno s Frenkijem de Jongom stavio ruku na ruku, pokazavši da su svi isti i da nije važna boja kože.

Taj njihov gest je oduševio cijeli svijet i Wijnaldum je spreman da se nastavi boriti protiv rasizma na nogometnim stadionima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi