Wijnaldum: Naljutila me Kloppova odluka
EPA

Holanđanin postigao dva pogotka

Wijnaldum: Naljutila me Kloppova odluka

Jurgen Klopp je s Liverpoolom sinoć napravio veliko iznenađenje i eliminisao Barcelonu iz Lige šampiona.

Malo ko je vjerovao da Redsi mogu proći u finale nakon što su u prvom meču odigranom na Camp Nou poraženi sa 3:0, međutim Kloppovi izabranici se nisu predavali i tu prednost na kraju su uspjeli dostići.

Pobjedom od 4:0 je Liverpool ujedno osigurao drugo finale elitnog takmičenja u kojem će se sastati sa boljim iz dvomeča između Ajaxa i Tottenhama.

O velikoj pobjedi Liverpoola nakon utakmice govorio je i dvostruki strijelac Georginio Wijnaldum.

"Poslije utakmice u Barceloni bili smo uvjereni da možemo da postignemo četiri pogotka i na kraju prođemo dalje. No, veliki broj je mislio da to nije moguće, ali još jednom smo pokazali šta je fudbal i da se nikada ne treba predavati", izjavio je Wijnaldum, pa priznao da mu je teško palo što je meč započeo s klupe:

"Pucaju me emocije jer bio sam jako ljutit na trenera što me stavio na klupu. I morao sam nešto učiniti kada sam ušao u igru", dodao je Wijnaldum.

Od sreće je sijao i Jordan Henderson.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Vjera u sebe koju imamo u svlačionici je nevjerovatna. Rijetko ko nam je davao šanse u prolaz. Ovo je posebna stvar. Htjeli smo brzo krenuti i rano smo zabili, te ih pritiskali do kraja, što se isplatilo", kaže Henderson.

Finale Lige šampiona se, podsjetimo, igra 1. juna na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi