"Nisam došao u PSG zbog novca"

Wijnaldum tvrdi

"Nisam došao u PSG zbog novca"

E. Škorić

Reprezentativac Nizozemske Georginio Wijnaldum tvrdi da u PSG nije došao zbog novca.

Bivši igrač Liverpoola bio je blizu Barcelone ovog ljeta, a na kraju je kao slobodan igrač, poput nekolicine velikih zvijezda, potpisao za francuski PSG.

Postojalo je uvjerenje da je Wijnaldum odabrao novac, ali on čvrsto odbacuje takve navode i ističe da je PSG dao prednost Barceloni iz sportskih razloga.

"Moram priznati da je to bila vrlo teška odluka. Od malih nogu navijam za Barcelonu i još uvijek se smatram navijačem ovog kluba. Pregovarali smo i imao sam dobar osjećaj, ali zaista sam razgovarao i sa drugim klubovima. Razgovarao sam s PSG-om prije Barcelone. Razgovarao sam s Leonardom i Pochettinom, kojeg znam iz Tottenhama i on me ranije želi dovesti u taj klub. Pochettino me detaljno upoznao sa PSG-ovim projektom i objasnio mi je da ovaj klub želi da osvoji Ligu 1 i Ligu pvaka. To mi se odmah dopalo. Zato sam mu rekao da sam zainteresovan", rekao je Wijnaldum, dodavši:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Od tog trenutka pregovori su bili jednostavni. Učinili su zaista sve - i pod tim mislim stvarno sve - da bi postao njihov član. Bili su brži i imao sam stvarno dobar osjećaj da postanem PSG-a. Nije se uopšte radilo o novcu jer je ionako razlika u ponudama bila mala. Odbacujem sve te navode koji govore da sam u PSG došao zbog novca".

Osim Wijnalduma, PSG je ovog ljeta doveo Gianluigija Donnarummu, Sergija Ramosa i Achrafa Hakimija, a sada radi na dovođenju Paula Pogbe iz Manchester Uniteda.

Top Komentari

Zgembic
Cuj, ja mislio iz ljubavi….
4 0
Eduard
Dosao u klub o kojem je sanjao, ispunio je djecacke snove i napokon ce zaigrati za PSG. Plata manje vise
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije