62 fudbalera suspendovana zbog lažiranja godina, među njima i Douala koji tvrdi da ima 17

Kamerunci u akciji

62 fudbalera suspendovana zbog lažiranja godina, među njima i Douala koji tvrdi da ima 17

Midhat Šljivak

Fudbalska federacija Kameruna suspendovala je čak 62 fudbalera zbog lažiranja godina. Među suspendovanim je i navodni 17-godišnjak i reprezentativac ove zemlje Wilfried Nathan Douala.

Lažiranje godišta ozbiljan je problem u afričkom fudbalu. Dosta je onih koji su završili u Evropi i za koje se ustanovilo da su mnogo stariji, a samo je pitanje koliko ih još nije otkriveno.

Fudbalski savez Kameruna odlučio je napraviti nešto i pozabaviti se ovim problemom. Otkrili su nepravilnosti kod čak 62 fudbalera i sve su ih suspendovali.

Među onima koji je suspendovan je i navodni 17-godišnjak Wilfried Nathan Douala, momak koji je nedavno bio najmlađi član selekcije Kameruna na Afričkom kupu nacija.

Očigledno da Douala nema 17 godina. Nije još uvijek zvanično poznato koliko je ovaj fudbaler stariji od prikazanog godišta, no za njega nema fudbala do daljnjeg i suspenzija će trajati barem nekoliko mjeseci.

Oglasi

Kamerunci se često bore s ovakvim problemima. U ljeto 2022. godine 44 fudbalera su suspendovana iz istog razloga, a šest mjeseci kasnije 21 igrač selekcije do 17 godina bilo starije od očekivanog.

Douala zapravo ima 23 godine i drugo ime

Po objavi informacije o suspenziji ovog fudbalera francuski mediji donose informaciju da Douala zapravo ima 23 godine, odnosno da je šest godina stariji od onog što mu piše u rodnom listu.

La Monde navodi kako su prilikom posjete Kamerunu 2021. godine razgovarali s ovim fudbalerom i da se on predstavio kao Alexandre Bardelli.

"Douala je primijećen na fudbalskoj akademiji gdje su došli novinari. Le Monde ga je intervjuisao i on se predstavio kao 21-godišnji Alexandre Bardelli. Profili na društvenim mrežama povezani s igračem sugeriraju na to", navodi se.

Ovaj fudbaler igra za ekipu Victoria United. Vezni je fudbaler s cijenom od 100.000 eura, no u narednom periodu teško da će unovčiti svoj talenat.

On je lažiranjem godina sam sebe eliminisao. Uspio je sakriti stari identitet, djelovalo je kao uspješno skrivanje, no na kraju je ipak raskrinkan.

Top Komentari

Ramo Legenda
Koja je to gamad lazljiva
0 0
King_Kenny
...17 godina,a vec uveliko poceo celaviti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi