Dobio je crveni karton, pa u tunelu strpljivo čekao sudiju - Dočekao i učinio neočekivano!

Scena iz Ligue 1

Dobio je crveni karton, pa u tunelu strpljivo čekao sudiju - Dočekao i učinio neočekivano!

Eldar Ganibegović

Ligue 1 je vjerovatno najneatraktivnija od pet najjačih evropskih liga. Ipak, katkad nas osim PSG-a iznenade i neki drugi klubovi. Sada je to bilo van terena.

Jučer su se u okviru 10. kola francuske Ligue 1 sastali Reims i Lorinent. Domaći tim slavio je rezultatom 1:0.

Pogodak vrijedan tri boda za domaći tim postigao je Wilson-Esbrand u 84. minuti. Opravdao je tako domaći tim ulogu favorita.

Najljepša fair-play scena viđena je nakon utakmice. U glavnoj ulozi bio je trener domaćeg tima, Will Still.

Njemu je u 81. minuti utakmice sudija Bastien prvo pokazao žuti, a potom i direktan crveni karton. Jasno, razlog su bili prigovori koji su popraćeni lošim izborom riječi. 

Shvatio je Will Still da je pretjerao u svom ponašanju, te je odlučio da ispadne fer na kraju. Sačekao je suce u tunelu poslije utakmice, pa učinio sjajan gest.

Oglasi

Prišao je sucima, pružio ruku, te se izvinuo za svoje ponašanje. Zaista lijepe scene.

Jasno je da belgijskog stručnjaka sada čeka suspenzija. U najmanje dvije naredne utakmice neće moći voditi svoj tim, no ponio se zaista lijepo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na klupi Reimsa je inače od oktobra 2022. godine. Do tada je bio pomoćnik kod Oscara Garcije.

Reims se sada sa 17 poena nalazi na petoj poziciji na tabeli. Tu će i ostati nakon desetog kola, jer niko trenutno nema šanse da ih skine s tog mjesta dok se ovo kolo ne kompletira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi