Wilmots: Moramo vratiti Tourea
Foto: EPA

Novi selektor Obale Slonovače o povratku Yaye Tourea

Wilmots: Moramo vratiti Tourea

Yaya Toure nije igrao za reprezentaciju svoje zemlje još od 2015. godine i pobjede nad Ghanom u finalu Afričkog kupa nacija, nakon koje je objavljeno da Toure odlazi u penziju, barem kada je riječ o reprezentaciji.

Međutim, novi selektor Obale Slonovače, Marc Wilmots ima drugačije planove. On želi nagovoriti iskusnog veznjaka da se vrati u reprezentaciju.

Wilmots, bivši igrač i trener belgijske reprezentacije, nedavo je pristao na dvogodišnji angažman na klupi Slonova.

"Znam koliko je važno imati iskusne igrače. Za Tourea još nije gotovo, moramo ga vratiti. Ovo pitanje će biti jedan od mojih prvih zadataka", rekao je Wilmots.

Bez Tourea ekipa Obale Slonovače nije uspjela da prođe grupnu fazu ovogodišnjeg izdanja Afričkog kupa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Gledao sam zadnje dvije utakmice koje je igrao za Manchester City na poziciji defanzivnog veznog, on je uvijek odličan."

"Otići ću da se vidim sa njim, da popričamo", rekao je Wilmots te dodao kako smatra da je preuzeo zlatnu generaciju igrača Obale Slonovače. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi