Yaya Toure saopštio tužne vijesti

Donio veoma tešku odluku

Yaya Toure saopštio tužne vijesti

Fudbaler iz Obale Slonovače Yaya Toure donio je veoma tešku odluku.

Naime, ovaj sjajni vezni fudbaler odlučio je da se u 33 godini života oprosti od reprezentacije Obale Slonovače što su, svakako, veoma tužne vijesti za njihove navijače ali i sve ljubitelje fudbala.

Toure je za reprezentaciju nastupao čak 12 godina te je upisao 102 nastupa. Bio je kapiten te je vodio tim do naslova afričkog prvaka prošle godine, što je bio tek drugi put u njihovoj historiji.

"Pisanje ovih redova je vjerovatno jedna od najtežih odluka u karijeri. Ipak, siguran sam da je ovo pravi trenutak za ovakav potez. Činjenica da imam 33 godine i da je intenzitet treninga i utakmica veoma velika, nije razlog ovakve odluke", napisao je Toure na zvaničnoj web stranici.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo da je on igrao za reprezentaciju na čak tri Svjetska prvenstva, 2006., 2010. i 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije