Tottenham odustaje od kupovine: Pochettino gledao Messija i dobio ideju

Pijetlovi traže rješenje za muke u napadu

Tottenham odustaje od kupovine: Pochettino gledao Messija i dobio ideju

Tottenham je naišao na velike probleme. Son ima obaveza u reprezentaciji, Llorente bi se mogao vratiti u Španiju, a Harry Kane je zadobio težu povredu.

Kane će odsustvovati barem do marta, pa je Tottenhamu hitno potrebna zamjena u napadu. Zbog toga se sa Pijetlovima proteklih dana povezivao veliki broj fudbalera, a samo neki od njih su Marko Arnautović, Giuseppe Rossi, Edin Džeko, Tony Sanabria, Patrik Schik.

Ipak, Tottenham bi mogao odustati od kupovine novog napadača na zimskom prelaznom roku.

Kako prenosi Daily Mail, trener Tottenhama Pochettino je gledajući Messija u susretu Kupa Kralja protiv Levantea dobio zanimljivu ideju.

Barcelonin as je postigao gol igrajući na poziciji "lažne devetke", pa je Pochettino počeo razmišljati o sličnoj ulozi za za nekog od svojih igrača, a to bi najvjerovatnije bio Dele Alli.

Ukoliko se trener Tottenhama odluči za ovakav sistetm, Dele Alli bi mogao biti prekomandovan iz veznog reda u napad do povratka Harryja Kanea.

"Gledao sam Barcelonu i napadač je bio Leo Messi... Možemo u napadu igrati sa Llorenteom, Dele Allijem, Lamelom, možemo probati i sa nekim mladim igračima... Chelsea je protiv nas igrao sa Hazardom kao napadačem, kada je Morata bio van ekipe, a Giroud na klupi", izjavio je Pochettino koji je siguran da se njegova ekipa može nositi za Kaneovim izostankom i bez kupovine novog napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pochettino je odgovorio i na pitanje novinara da li će Alli dobiti važniju ulogu tokom odsustva Harryja Kanea?

"On je jedan od najuzbudljivijih mladih igrača. Jedan je od najboljih, ako ne i najbolji... Sve ono što je postigao do sada dovoljno govori. Njegov doprinos ekipi tokom godina je bio ogroman", poručio je trener Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi