Witsel u stilu Nadrealista ismijavao ljutog rivala

Schalke 04

Witsel u stilu Nadrealista ismijavao ljutog rivala

E. Škorić

Nakon što je Borussia Dortmund danas pobijedila Schalke s 4:0, uslijedilo je prozivanje nemoćnog rivala.

Belgijski reprezentativac i veznjak Borussije Axel Witsel je imao najoriginalniji način "spuštanja" svom mrskom rivalu nakon velike pobjede u rurskom derbiju.

"Rezultat je u imenu", napisao je Witsel na Twitteru, aludiravši na to da se tim iz Gelsenkirchena zove Schalke 04.

Borussia se vodećem Bayernu primakla na samo bod nakon današnje pobjede, s tim da Bavarci svoj meč 26. kola igraju sutra u Berlinu protiv Uniona. Schalke je s 37 bodova osmi, te ostaje u igir za plasman u Evropu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, posljednji put je 4:0 u rurskom derbiju bilo još prije 20 godina. Tada je ovaj Schalke slavio u Dortmundu protiv Borussije i na kraju te sezone ostao je samo bod iza prvaka Bayerna, dok je Borussia završila kao trećeplasirana. 

Top Komentari

TheAnswer
Koji kralj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi