Džeko ili Prevljak? "Jedna lasta ne čini proljeće"

Crnogorski reprezentativac o duelu sa Zmajevima

Džeko ili Prevljak? "Jedna lasta ne čini proljeće"

E. Škorić

Liga nacija dolazi nakon napornih sezona, pa igračima nije nimalo lako.

Nakon što smo odigrali mečeve protiv Finske i Rumunije, u kojima smo osvojili četiri boda, već u subotu slijedi gostovanje u Podgorici kod Crne Gore.

Stefan Mugoša, crnogorski reprezentativac koji je postigao gol u pobjedi nad Rumunijom u 1. kolu Lige nacija, najavio je nadolazeći duel.

"Spremni smo. Pokazali smo da možemo da igramo, pogotovo pred našim navijačima, na našem stadionu gdje smo odigrali sjajnu utakmicu protiv Rumunije. Bilo je kako je bilo u Finskoj. Arhivirali smo taj meč, izvukli pouke i sada mislimo samo na Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Mugoša, prenose crnogorski portali.

Osvrnuo se na pogodak protiv Rumunije, dok u meču protiv Finske nije igrao.

"Gol uvijek znači. Jedva čekam da igram za reprezentaciju, u formi sam i nadam se da ću to ponovo potvrditi u subotu veče. Mada, kazao sam to i ranije, uopšte nije važno ko će biti strijelac. Bitno je da upišemo tri boda protiv Bosne i Hercegovine", poručio je ofanzivac Inchona, te nekadašnji kapiten Budućnosti, a potom član Titograda, Kajzerslauterna, AUE-a, Minhena 1860 i moldavskog Šerifa.

Oglasi

Svjestan je kvaliteta bh. reprezentacije.

"BiH je ozbiljna ekipa, imaju kvalitetne pojedince. Ali, gledamo sebe. Dosta toga zavisi od nas. Isto kao i prošlog puta kada smo igrali pod Goricom. Disciplina, agresivnost, borbenost, da nas nose navijači, to je pravac koji bi trebalo da nas vodi do pobjede".

Edin Džeko bi zbog povrede zadobivene u pobjedi nad Rumunima mogao propustiti duel sa Crnom Gorom.

"Svi znamo kakav je Džeko napadač, a da li će biti u timu – vidjećemo. On, kao i ostali igrači protivničkog tima imaju naše poštovanje, a Džeku prije svega želim dobro zdravlje. Ko bude spreman – igraće. Naš fokus je - naš tim", istakao je Mugoša.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na koga obratiti pozornost ako Džeko ne bude spreman?

"Prevljak im je dao dva gola u prethodna dva kola. Donio je timu četiri boda. Dobro igra, opasan je. Sigurno ćemo obratiti pažnju na njega. Ipak, jedna lasta ne čini proljeće. Na terenu je 11 igrača sa jedne, isto toliko sa druge strane. Svi moraju da budu na nivou, a ja se nadam da ćemo mi ispuniti očekivanja. Daćemo sve od sebe da uspješno odradimo posao", zaključio je Mugoša.

Top Komentari

struja
Ma Smajo,rizicno za Edina
3 0
BHparola
Svejedno ko igrao pobjedite te crnogorce, vec od 1800 godine i prije su oni ubijali bosance, igrajte hrabro samo nemojte izgubiti
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi