Wolfsburg preokretom do pobjede protiv Intera

Vukovi odradili dobar posao

Wolfsburg preokretom do pobjede protiv Intera

Fudbaleri Wolfsbruga su u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige na svom terenu došli do pobjede protiv Intera rezultatom 3:1.

Ipak, počelo je jako loše za njemački tim. Rodrigo Palacio je već u šestoj minuti na asistenciju Icardija pogodio za 1:0 i tako postigao vrijedan gol u gostima.

Domaći su imali nekoliko dobrih prilika za izjednačenje, ali ono je stiglo tek u 28. minuti kada je Naldo pogodio glavom nakon kornera, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Početak drugog dijela igre obilježila je stopostotna šansa Palacija, koji je mogao postati pravi heroj svog kluba. Ipak, Argentinac je iz izgledne pozicije pogodio spoljni dio mreže.

IIgrao se 63. minut kada je Wolfsburg došao u prednost. Do tog momenta sasvim solidni golman Intera Carrizo napravio je veliku grešku i poklonio loptu Vierinhi. Portugalac je lijepo uposlio De Bruynea koji je pogodio za 2:1.

Najljepši trenutak utakmice desio se u 76. minuti, kada je sjajni De Bruyne još jednom pogodio. Ovoga puta, Belgijanac je mrežu Intera zatresao direktno iz slobodnog udarca čime je postavio konačan rezultat utakmice.

Evropska liga, 1/8 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Wolfsburg - Inter 3:1

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.