I Brighton ima svog Messija: Ono što je Mitoma uradio igračima Wolverhamptona je prava magija

Gosti vode sa 1:0

I Brighton ima svog Messija: Ono što je Mitoma uradio igračima Wolverhamptona je prava magija

E. Čaušević

Fudbaleri Brightona igraju trenutno u gostima protiv Wolverhamptona utakmicu drugog kola engleskog Premiershipa, a već na otvaranju utakmice vidjeli smo pravu magiju koja je oduševila fudbalski svijet.

Brighton je proteklih par sezona bio najprijatnije iznenađenje u Engleskoj zbog sjajnog fudbala kojeg igra ovaj tim, a čini se da će i ove sezone nastaviti igrati u istom svjetlu.

U prvom kolu Brighton je na svom terenu ubijedljivo pobijedio Luton sa 4:1, a danas su gosti Wolverhamptonu.

Brighton je odlično otvorio utakmicu i stvorio nekoliko dobrih prilika, te je bilo samo pitanje kada će kapitulirati odbrana domaćeg tima.

To se desilo u 15. minuti, a na scenu je stupio japanski reprezentativac Kaoru Mitoma koji je postigao spektakularan pogodak.

Oglasi

Mitoma je napravio slalom kroz odbranu Wolverhamptona, a potom je sjajno pogodio za 1:0. Nevjerovatan prodor i gol Japanca možete pogledati OVDJE ili u videu ispod.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1692903339992707123[/twitter]

Ovaj 26-godišnjak je i prošle sezone bio među najboljim igračima Brightona, a i novu sezonu Mitoma je otvorio na nevjerovatan način.

Inače, ovaj igrač u Brighton je stigao prije dvije godine iz belgijskog tima Union SG, a prije toga cijelu karijeru prveo je u Japanu gdje je igrao za nekoliko klubova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prvom kolu protiv Lutona Mitoma se nije upisao u listu strijelaca, ali je uspio da ubilježi jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije