Wolverhampton doveo reprezentativca Crne Gore
Foto: Wolverhampton

Šarkić stigao kao slobodan igrač

Wolverhampton doveo reprezentativca Crne Gore

Wolverhampton je danas doveo svoje prvo pojačanje na ljetnom prelaznom roku. Riječ je o 23-godišnjem Crnogorcu Matiji Šarkiću.

Matija Šarkić je talentovani golman koji je do ovog ljeta zvanično bio igrač Aston Ville, koja ga je tokom godina slala na više posudbi, ali je napustio Villa Park kao slobodan igrač i sada potpisao za Wolvese.

Iako je rođen u Engleskoj, a odrastao u Belgiji, Matija Šarkić je prošao omladinske selekcije Crne Gore, a zaradio je i poziv u A selekciju ove zemlje.

Za sada se vjeruje da će Wolverhampton Šarkića poslati negdje na posudbu i pratiti njegov razvoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da pored iskusnig Ruija Patricija i Johna Ruddyja za sada nema mjesta u prvom timu Wolvesa.

Inače, Šarkić je prošle sezone kao posuđeni igrač Aston Ville boravio na posudbi u škotskom Livingstonu. Ukupno je upisao 18 nastupa u škotskom Premiershipu i Liga kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi