Tottenham u samom finišu ostao bez pobjede protiv Wolverhamptona

Podijelili bodove

Tottenham u samom finišu ostao bez pobjede protiv Wolverhamptona

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama večeras su remizirali u gostima protiv Wolverhamptona (1:1) u okviru 15. kola Premiershipa.

Tottenham je na fantastičan način otvorio utakmicu i stigao do prednosti već u prvoj minuti utakmice kada je Ndombele pogodio za 1:0.

Novu šansu gosti su imali desetak minuta kasnije preko Reguliona, ali je njegov udarac glavom bio bezopasan za Vukove. Wolverhampton je prvi put zaprijetio u 28. minuti. Sjajnu šansu imao je Fabio Silva, ali je šutirao pored gola.

U finišu prvog poluvremena nova prilika za domaće. Ovaj put u šansi je vio Podence, ali je Lloris uspio da zaustavi njegov udarac.

U drugom poluvremenu domaći su imali više loptu u posjedu, ali se igra većinom odvijala na sredini terena. Činilo se da će Tottenham s tri boda napustiti teren, ali se to nije desilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolvesi su u 86. minuti uspjeli da dođu do poravnanja. Nakon centaršuta najviši u kaznenom prostoru londonskog kluba bio je Saiss koji pogađa glavom za 1:1 što je bio konačan rezultat utakmice.

Tottenham je ovim remijem sada na petoj poziciji sa 26 bodova, dok je Wolverhemton na 11. mjestu s pet bodova manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi