Mourinho i Tottenham sve dalje od Lige prvaka, Fernandes za bod Uniteda na Goodisonu
Foto - EPA

Premiership, 28. kolo

Mourinho i Tottenham sve dalje od Lige prvaka, Fernandes za bod Uniteda na Goodisonu

M. Šljivak

Jose Mourinho i Tottenham sve su dalje od Lige prvaka. Spursi su danas na svom terenu poraženi od Wolverhamptona s 2:3 i pali su na sedmo mjesto Premiershipa.

Dva puta su Pijetlovi imali prednost. Bergwijn je u 13. minuti pogodio za 1:0, Doherty je u 27. minuti izjednačio, da bi novo vodstvo domaćem timu donio Aurier u 45. minuti za rezultat prvog dijela od 2:1.

Međutim, u nastavku tim Nuna Espirita Santa stiže do preokreta. Jota je u 57. minuti zabio za 2:2, da bi Raul Jimenez u 73. minuti meča pogodio za pobjedu gostiju od 2:3.

Manchester United osvojio je jedan bod na Goodison Parku protiv Evertona (1:1).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Domaći tim je poveo u trećoj minuti nakon nestvarne greške Davida de Gee. Golman Uniteda je napucao loptom Calverta-Lewina i Everton je došao do vodstva od 1:0.

Ipak, Bruno Fernandes je u 31. minuti sjajnim golom izjednačio na 1:1, a iako je bilo još šansi na obje strane, ovo je bio konačan rezultat ovog susreta. Pickford je u 90. minuti skinuo zicere Fernandesu u Ighalu i spasio je Everton poraza.

Također, domaći su zabili u nadoknadi gol, ali je VAR ga je zbog ofsajda poništio i ostalo je 1:1.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Cista kradja u reziji sudija. Nit moze biti offside (defanzivac Uniteda igrao zadnji), a sve i da nije golman je otisao u skroz drugu stranu i na njeg sigurno nikako nije moglo uticati kretanje igraca koji je zavrsio na podu izblokiran od drugog defanzivca Uniteda
1 3
papagaj
Moze li mi neko napisati koji je razlog sto je ponisten gol Evertonu, kaze komentator uticao igrac na igru, igrac Mancestera dirao loptu golman otisao na jednu stranu lopta na drugu, po meni nije trebalo ponostiti
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi