Wolvesi se ne šale: Nova pobjeda u borbi za Ligu prvaka
FOTO: EPA

Aston Villa korak bliže ispadanju

Wolvesi se ne šale: Nova pobjeda u borbi za Ligu prvaka

E. Oštraković

Nogometaši Wolverhamptona ostvarili su pobjedu na gostovanju kod Aston Ville u okviru 32. kola Premiershipa.

Wolvesi su slavili sa 0:1, u utakmici koja nije bila pretjerano lijepa za gledanje, te joj je nedostajalo pravih šansi.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno, ali niti jedna ekipa nije uspjela postići pogodak, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Iako je Villa bila nešto opasnija u drugom dijelu utakmice, gol odluke postigao je Dendoncker u 62. minuti i tako je osigurao tri boda svojoj ekipi na ovom gostovanju. Njegov pogodak možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ovog poraza Aston Villa je napravila veliki korak unazad, te im predstoji velika borba za opstanak u posljednjih šest kola.

Sa druge strane ovo je jako važna pobjeda za Wolverhamton jer ostaju na petom mjestu na tabeli, koje će vrlo vjerovatno voditi u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi