Selektor selekcije Gibraltara

Wood pred BiH: Pokušat ćemo pružiti što jači otpor

Dino Kurbegović

Uoči sutrašnje kvalifikacijske utakmice između BiH i Gibraltara održana je konferencija za medije na kojoj su govorili gostujući selektor Jeff Wood i fudbaler Anthony Hernandez.

Gibraltar je najlošije rangirana selekcija na FIFA-inoj listi (205) i sve osim pobjede naše zemlje u sutrašnjem susretu bilo bi ravno senzaciji.

"BiH je, bez sumnje, kvalitetnija reprezentacija čiji igrači igraju u velikim evropskim klubovima. Iako ovoga puta za BiH neće igrati neki standardni igrači, vjerujem da su kvalitetni i oni koji će ih zamijeniti, a mi ćemo pokušati pružiti što jači otpor. Također. očekujem dobru atmosferu na stadionu i siguran sam da će moji igrači moći uživati u takvom ambijentu", izjavio je selektor Wood, te dodao:

"Svjesni smo da nas čeka težak zadatak, ali igrali smo i protiv jačih reprezentacija. Pokušat ćemo da budemo disciplinovani, da budemo što duže u utakmici kada je u pitanju rezultat. Mi smo bolji iz utakmice u utakmicu i vjerujem da ćemo to pokazati i sutra", riječi su Wooda. 

Nakon selektora riječ je dobio i fudbaler Anthony Hernandez. 

"Kao najveću prijetnju vidim Pjanića. On je veoma brz, ima dobar pas, ali pripremili smo se dobro za ovu utakmicu i to ćemo pokazati sutra. Mi smo autsajderi u grupi. Za nas je svaka utakmica teška, bez obzira protiv koga igramo, i cilj nam je da iz utakmice u utakmicu napredujemo", istakao je Hernandez koji se nada da njegova reprezentacija može na Bilinom polju postići barem jedan gol. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Selekcija Gibraltara svoj službeni trening odradit će večeras na Bilinom Polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi