Wright: Wenger je uništio Lacazetteovo samopouzdanje

Kritike za trenera Arsenala

Wright: Wenger je uništio Lacazetteovo samopouzdanje

Francuskom napadaču Alexandreu Lacazetteu, kako stvari stoje, neće poći za rukom da ponovi uspješnu sezonu koju je imao prošle godine u Lyonu. 

Lacazette je na Emirates stigao ljetos kao veliko pojačanje iz Lyona, no čini se da se u Premier ligi zasad nije najbolje snašao, jer je na deset posljednjih utakmica za Arsenal postigao - jedan gol.

Sa Lacazetteom polako gubi strpljenje i Arsene Wenger, no prema mišljenju bivšeg fudbalera Arsenala Iana Wrighta za krizu u kojoj se nalazi ovaj napadač je krivac upravo francuski stručnjak.

"Lacazette je igrao dobro, postizao je golove, a onda je bivao zamijenjen. Wenger je uništio njegovo samopouzdanje", kazao je Wright u razgovoru za BBC.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko se uskoro ne probudi i zaigra kao prošle sezone u Lyonu, Lacazette bi lako mogao dobiti etiketu Arsenalovog promašaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti