Sarajevo dobilo Slogu i stiglo na korak do Evrope

Vrijedna pobjeda bordo ekipe u Modriči

Sarajevo dobilo Slogu i stiglo na korak do Evrope

Edmir Škorić

U utakmici 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine FK Sarajevo je, kao gost, u Modriči savladao Slogu Meridian sa 1:0, a gol odluke postigao je Francis Kyeremeh u 69. minuti. Ovaj trijumf bordo tima osigurao je Veležu plasman u Evropu, dok je ekipa Simona Rožmana na pobjedu od ostvarivanja tog cilja.

Sarajevo je imao lošu seriju rezultata, ali sada su uvezane dvije bitne pobjede i to u duelima sa ekipama iz gornjeg dijela tabele. Prvo je na Koševu savladan Velež sa 3:0, a danas u Modriči Sloga sa 1:0. Sarajevo je na +7 u odnosu na Posušje i tri kola prije kraja je na pragu Evrope, dok se zvanično mostarski Velež pridružio Borcu i Zrinjskom.

Moglo je Sarajevo do vodstva jako rano. U četvrtoj minuti je Šćekič ispucao loptu, ali je ona pogodila Oliveiru i otišla malo pored stative. Pet minuta nakon toga nova šansa za goste i to jako dobra, ali je Beganovićev udarac iskosa sa desetak metara otišao pored stative.

Loša vijest za goste je povreda mladog Kapetanovića, koji je morao da napusti teren u 20. minuti. U 27. minuti uigrana akcija Sarajeva iz slobodnog udarca, na kraju se završilo slabim pokušajem Anđušića. Prijetila je i Sloga, pa je u 35. minuti Mrkaić glavom gađao pored gola.

Loše prvo poluvrijeme okončano je udarcem Olvieire, a lopta se od bloka odbila i umalo prevarila golman Sloge. U petoj minuti nastavka Matanović ima šansu, odbranio je golman domaće ekipe. Pet minuta kasnije dobra odbrana Šćekića nakon što je Oliveira šutirao glavom na ubačaj Matanovića iz kornera.

Kyeremeha je Rožman uveo u igru umjesto Oliveire u 57. minuti, a on se "zahvalio" golom. Beganović je lijepo ubacio s desne strane, a Kyremeh dobro pratio i pogodio konačnih 0:1 u 69. minuti.

Oglasi

Sloga se nije predavala, ali u preostalih 20 minuta nije bilo puno kvalitetnog fudbala, tek prilika Dujakovića u samoj završnici, ali na kraju se gosti kući vraćaju pjevajući sa nova velika tri boda.

U 31. kolu Sarajevo će ugostiti Zvijezdu pa ima priliku osigurati nastup u Evropi pred svojim navijačima, a Sloga će gostovati u Posušju. Do kraja prvenstva bordo ekipa će još ugostiti Posušje i potom u zadnjem kolu gostovati Širokom Brijegu.

Inače, 30. kolo kompletirat će se večeras utakmicom Borac - GOŠK. U ovom kolu još jučer su se sastali Velež i Posušje (2:0), Željezničar i Tuzla City (2:0), te Zrinjski i Široki (3:0), dok je ranije danas duel Zvijezde i Igmana završen rezultatom 2:2.

FK Sloga Meridian - FK Sarajevo 0:1 (Kyeremeh 69)

FK Sloga Doboj: Ščekić, Redžić, Božičković, Karać, Perković, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Mrkaić, Varga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Iliev, Matanović, Čataković, Renan, Julardžija, Beganović, Soldo, Kapetanović, Anđušić, Čelik, Đuričković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Samo cu cestitati fudbalerima i stručnom štabu FK SARAJEVO, najvećeg fuufbalskog kluba u BiH i naravno najvecoj navijackoj BORDO ARMIJI na izborenom izlasku u Europu. OVO JE VJERUJTE RAVNO OSVAJANJU LIGE EVROPSKIH ŠAMPIONA, KADA SE ZNA ŠTA NAM NSBIH I NJEGOVA SUDIJASKA ORGANIZACIJA RADI OVIH GODINA, OD ODUZIMANJA BODOVA, SUDIJSKIH LAKRDIJA, KAŽNJAVANJA IGRACA, SUSPENZIJA TERENA, NOVČANIH KAZNI ITD, ITD. Ovo je do sada ne zbilježeno u fudbalskoj istoriji. SRWTNO BORDO FAMILIJO.
13 5
velez mo
Cestitke Pitari Bravo,vrlo bitna pobjeda
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije