Xabi Alonso konačno progovorio i otkrio zašto je odbio Liverpool
FOTO: EPA

Odlučio da ostane u Bayer Leverkusenu

Xabi Alonso konačno progovorio i otkrio zašto je odbio Liverpool

Esmer Oštraković

Xabi Alonso govorio je o ponudi koju je imao od Liverpoola da postane trener ovog kluba i to nakon što je Arne Slot predstavljen kao novi trener tima sa Anfielda.

Kada je Jurgen Klopp u januaru objavio da će na kraju sezone napustiti Liverpool, uprava ovog kluba krenula je u potragu za novim trenerom.

Prvi izbor bio je Xabi Alonso koji je ove sezone napravio čuda sa Bayer Leverkusenom, ali je on odlučio da odbije ponudu koju je dobio od svog bivšeg kluba.

Nije to bila jedina ponuda na njegovom stolu jer je i ekipa Bayerna iz Minhena htjela da go dovede, ali je on odlučio da želi da ostane u Bayer Leverkusenu i naredne sezone.

Nakon nekoliko mjeseci špekulacija Arne Slot predstavljen je kao novi trener Liverpoola i on će ovaj tim povesti u narednu sezonu.

Oglasi

Konačno se oko cijele situacije oglasio i Xabi Alonso i to u razgovoru za CNN.

"Sve ove odluke moraju biti veoma jasne. Morate dobro razmisliti o njima. Za mene je više bilo ono što imam nego ono što mi nedostaje.

Sigurno da imam povezanost sa Liverpoolom i ona će uvijek biti tu. Ne postoji nikakav problem među nama", rekao je Alonso.

Upitan je nakon toga da li je obavio pregovore sa Liverpoolom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To je nekako iza zavjesa, ali imam još posla u Bayeru", kratko je rekao Alonso.

Alonso je ove sezone sa Leverkusenom osvojio Bundesligu i njemački kup, ali je zaustavljen u finalu Evropske lige od Atalante.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Svi znaju da će on u Real iduće godine.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi