Dok Liverpool i Bayern vode veliku bitku za njega, Xabi Alonso podsjetio na najbolje dane

Pokazao da je magija još uvijek u njegovim nogama

Dok Liverpool i Bayern vode veliku bitku za njega, Xabi Alonso podsjetio na najbolje dane

E. Oštraković

Svima je poznato da je jedan od najtraženijih trenera trenutno Xabi Alonso koji radi fenomenalan posao na klupi Bayer Leverkusena sa kojim će kako stvari stoje biti prvak Njemačke.

Historijski trofej u Bundesligi je jako blizu za Apotekare koji igraju i četvrtfinale Evropske lige, a u igri su za trofej i u DFB Kupu.

Svi ovi fenomenalni rezultati naravno skrenuli su pažnju velikih klubova na Xabija Alonsa, a dva glavna kandidata za njegovo dovođenje su Bayern Minhena i Liverpool.

Ipak, Xabi Alonso je trener Bayer Leverkusena i svima je jasno da uživa u svemu što radi sa ovim klubom, a to se najbolje vidi na treninzima.

Atmosfera je sjajna, a posljednji video koji je objavljen na zvaničnom Twitter nalogu Bayer Leverkusena to najbolje pokazuje.

Oglasi

Naime, dok njegovi igrači treniraju, Alonso je iskoristio trenutak da šutira nekoliko loptu jednom od svojih golmana.

Naravno, kao u najbolje dane Xabi Alonso je "ubio pauka" i postigao je prelijep pogodak nakon udarca koji bi teško obranio bilo koji golman na svijetu.

Plettenberg tvrdi da će Alonso naredne sezone voditi Bayern ili Bayer

Novinar Skya Florian Plettenberg večeras donosi informaciju kako će 42-godišnjak u narednoj sezoni voditi Bayer ili Bayern, te da Liverpool nema šanse

"Iz mojih izvora Bayern je uvjeren da će ga potpisati, krenuli su žestoko pred njega. Razgovara se, ali zvanični pregovori nisu počeli. Kada neko kao super šef Uli Hoeness javno potvrdi da ga žele, to je dovoljan znak", rekao je Plettenberg i dodaje:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Informacije koje imam jasno govore da će, ako napusti Leverkusen ovog ljeta, Xabi Alonso odabrati Bayern ispred Liverpoola."

Liverpool će, očigledno, zamjenu za Jurgena Kloppa tražiti negdje drugo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti