Iz Njemačke stižu informacije o budućnosti Xabija Alonsa: Jedan velikan tuguje, drugi se raduje!
Španski stručnjak bira između dva kluba (Foto: Screenshot)

Španac između dvije opcije

Iz Njemačke stižu informacije o budućnosti Xabija Alonsa: Jedan velikan tuguje, drugi se raduje!

M. Šljivak

Sjajni španski stručnjak Xabi Alonso (42) u narednoj sezoni će voditi svoj aktuelni tim Bayer Leverkusen ili minhenski Bayern. Ovu informaciju večeras donosi novinar Skya Florian Plettenberg.

Xabi Alonso s Bayerom iz Leverkusena igra čudesnu sezonu. Historijski trofej Bundeslige je jako blizu, Apotekari igraju četvrtfinale Evropske lige, a borit će se i za trofej DFB Kupa.

Fenomenalni rezultati s Bayerom Xabiju Alonsu su donijeli ogroman interes evropskih velikana. Dosta je onih koji ga žele vidjeti na klupi, a najviše se povezuje s Bayernom i Liverpoolom.

Ipak, novinar Skya Florian Plettenberg večeras donosi informaciju kako će 42-godišnjak u narednoj sezoni voditi Bayer ili Bayern, te da Liverpool nema šanse

"Iz mojih izvora Bayern je uvjeren da će ga potpisati, krenuli su žestoko pred njega. Razgovara se, ali zvanični pregovori nisu počeli. Kada neko kao super šef Uli Hoeness javno potvrdi da ga žele, to je dovoljan znak", rekao je Plettenberg i dodaje:

Oglasi

"Informacije koje imam jasno govore da će, ako napusti Leverkusen ovog ljeta, Xabi Alonso odabrati Bayern ispred Liverpoola."

Liverpool će, očigledno, zamjenu za Jurgena Kloppa tražiti negdje drugo i vidjet ćemo koga će Redsi odabrati.

Uli Hoeness: "Dokazao je da može biti trener za velike stvari"

Počasni predsjednik Bayerna Uli Honess saopštio je prije nekoliko dana kako se klub takmiči s Liverpoolom za potpis Xabija Alonsa.

"Klubovi poput Liverpoola, Real Madrida i Bayerna rade na njegovom potpisu. Pokazao je kako može biti trener za velike stvari, a teško je i naći čovjeka koji je vrhunski i koji je slobodan", rekao je Hoeness.

Oglasi

Podsjetimo, minhenski velikan se odlučio na raskid saradnje s Thomasom Tuchelom nakon niza loših rezultata i klub je u potrazi za novim trenerom.

Pored Xabija Alonsa glavni kandidat za klupu je Roberto De Zerbi, a spominju se Sebastian Hoeness i Jose Mourinho, te Antonio Conte.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alonso je za sada glavni kandidat. Bayern čini sve kako bi ga angažovao i vidjet ćemo hoće li u tome i uspjeti.

Misli španskog stručnjaka trenutno su usmjerene samo na Bayer. Tu radi sjajne stvari i nalazi se pred perfektnom sezonom i tri trofeja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi