Alonso zabrinuo sve koji ne žele da Bayern bude prvak: "To mi je najveća briga, bit će brutalno..."

Riječi trenera Bayer Leverusena

Alonso zabrinuo sve koji ne žele da Bayern bude prvak: "To mi je najveća briga, bit će brutalno..."

A. Čaušević

Xabi Alonso je čvrsto na zemlji. I dok ga svi vide kao prvaka Njemačke s Bayer Leverkusenom španski trener govori o ozbiljnom problemu s kojim se suočava u aprilu.

Uprkos tome što je Bayer Leverkusen sa 3:2 u gostima pobijedio Freiburg 2-3 i na pauzu otišao sa dese bodova prednosti u odnosu na Bayern Alonso ništa ne prepušta slučaju.

Nakon utakmice protiv Freiburga Alonso je djelovao poprilično nervozno i zabrinuto šta bi se moglo desiti u narednih desetak dana zbog reprezentativne pauze.

"To je trenutno moja najveća briga", glasio je njegov odgovor na pitanje da li bi posljednja reprezentativna pauza ove sezone mogla izazvati posljedice za njegov tim.

"Neka se svi vrate zdravi iz svojih reprezentacija. Čeka nas brutalan mjesec april", kazao je španski trener te naglasio da 71 bod s kojim je Bayern prošle sezone osvojio salataru ove sezone neće biti dovoljan.

Oglasi

Bayer Leverkusen već sada ima 70 bodova, a do kraja sezone može osvojiti još 24, a za titulu prvaka bi bilo dovoljno još 15, odnosno pet pobjeda.

Međutim, Leverkusen se suočava s vrlo napornim rasporedom u aprilu s obzirom na to da će igrati utakmice nokaut faze u DFB Pokalu, te Europa ligi.

U domaćem prvenstvu Apotekare očekuje i nekoliko teških mečeva iz samog vrha tabele kao što su Stuttgart i Borussija Dortmund. Iako se možda ne čini tako, Alonsu je put do slave još jako dug.

Ipak, kako god završila sezona, Alonsa sigurno čeka ljeto puno iskušenja pošto se već dokazao kao trener i na njegova vrata su zakucali evropski "teškaši"

Poznato je da se za nekada sjajnog veznjaka otimaju Bayern i Liverpool koji su u potrazi za novim trenerom, dok ga i Apotekari ne žele tek tako pustiti te bi ga najradije zadržali.

Iako je došao do izvora Španac se još nije napio vode te je sluteći po izjavama itekako svjestan toga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Leverkusen je prvak već odavno , doktor spušta loptu na zemlju zna kako se to radi . Pa nije ovo Dortmund pa prosipa bodove jer im je bayo nekada davno pomogao da se ne ugase !!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi